Friday, January 11, 2013

Super soep van Knolselderij en Canellini bonen met Chermoula

Super soep van Knolselderij en Canellini bonen met Chermoula


Wat is er beter dan een geweldige soep als het buiten koud is? Precies, niets. Daar kan geen Mac tegenop! Dit is echt een super soep die nog eens extra op smaak gebracht wordt door de Chermoula. Chermoula is een mengsel van verse en gedroogde kruiden op olie, maar ik heb hem iets aangepast. De koriander vervangen door basilicum en munt, en mixen maar! Prima maaltijd met en stuk brood erbij en de Chermoula kun je afgedekt nog twee weken in je koelkast bewaren.


























ZIE HET HELE RECEPT!



Ingrediënten


Voor de soep:

1 in blokjes gesneden knolselderij (ongeveer 500 gr)
Een scheutje limoensap
2 fijngehakte stengels bleekselderij
2 fijngehakte uien
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
400 gr. gekookte Canellini bonen
1 theelepel zout
1 (groente) bouillon blokje

Bereidingswijze

Dompel de blokjes knolselderij onder in koud water met een paar druppeltjes citroen- of limoen sap, zodat ze niet verkleuren.

Bak de bleekselderij, de ui en de knoflook 10 minuten in de olijfolie tot ze zacht en doorzichtig worden, maar nog niet kleuren.
Voeg de blokjes knolselderij toe en laat nog vijf minuten verder bakken.
Doe daarna de Canellini bonen, 1 liter water, het zout én het bouillon blokje erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuutjes zachtjes doorkoken.

Mix het daarna met een staafmixer tot een glad geheel, en voeg zonodig nog wat water toe als je het te dik vindt worden. 

Serveer de soep met een lepel Chermoula erdoorheen (zie recept voor Chermoula hieronder)  en een stukje (stok)brood. Het lekkerst eet je deze soep op de bank met je benen in de lucht! Enjoy!































2 teentjes knoflook fijnhakken









1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
Een paar takjes munt
Het sap en rasp van 1 limoen
0,75 dl olijfolie
1/5 tl zout
1 fijngehakt teentje knoflook
1/5 tl paprikapoeder
1/5 tl chilipoeder
1/5 tl gemberpoeder
1/5 tl kardemom
1 tl kaneel
1 tl korianderpeder

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachiene of gebruik een staafmixer om ze te mengen. Als je het idee hebt dat het te dik wordt giet je er nog wat olijfolie bij.








No comments:

Post a Comment