Saturday, January 12, 2013

Paddestoelen op Toast

Paddestoelen op Toast

Dat 'paddestoelen op toast' niets nieuws is, weten we wel. Maar deze klassieker is zó lekker dat hij best telkens weer een beetje opnieuw mag worden uitgevonden. Je kunt er kleine hapjes van maken voor bij de borrel óf een geweldige lunch op zich. Dat laatste vind ik persoonlijk het lekkerst, want het delen van dit gerecht gaat mij niet heel goed af!

Misschien schrikt de combinatie van roomboter en olijfolie je een beetje af, maar uitgaand van het 'Fit for Life' principe zijn deze vetten 'neutraal'. Je combineert namelijk alleen maar koolhydraten met vetten, zonder daar ook nog eiwitten aan toe te voegen. Door voedsel te 'scheiden', verteert het sneller en valt het veel minder zwaar. (Voor meer info hierover kun je terecht in het boek 'Fit for Life' van Harvey en Marylin Diamond)




























ZIE HET HELE RECEPT





Ingrediënten


  • 40 gr ongezouten boter
  • 1 el olijfolie, plus wat extra om het brood meet te bestrijken
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl balsamico azijn
  • 2 el gehakte verse bladpeterselie
  • 1 tl verse- of gedroogde dragon
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 teen knoflook om het brood mee te bestrijken

Berijdingswijze


Zet een (steel)pan op een matig tot hoog vuur en doe daarin de helft van de boter samen met de olie en de fijngehakte knoflook. 

Snijd de paddestoelen grof.

Voeg daarbij de paddestoelen, 60 ml water, zout en peper naar smaak

Doe het deksel op de pan, roer af en toe en laat ongeveer 15 min. zachtjes koken, of tot de paddestoelen gaar zijn en het vocht stroperig is.

Roer balsamico azijn, peterselie, dragon en limoen rasp erdoorheen.

Proef of alles op smaak is.

Klop de rest van de koude boter erdoorheen, om de paddestoelensaus wat dikker te maken.

Bestrijk het brood aan beide kanten met olijfolie en rooster het tot het aan beide kanten goudbruin is (in de oven). 

Wrijf het in met een doorgesneden teentje knoflook en leg het op de borden.
Schep de paddenstoelen op het brood en dien direct op. 















No comments:

Post a Comment