Penne met tomaat-rozemarijn pesto
Als fervent pasta-eter, blijft dit toch wel één van de favorieten. Makkelijk, snel, gezond en het kán bijna niet mislukken. Daarnaast is het allerminst alledaags door de rozemarijn die de boventoon voert en doet deze pasta het altijd goed als er mensen komen eten.
De truc is om precies genoeg zout te gebruiken,
en dus zeker niet te weinig. De tomaten worden rauw gepureerd waardoor ze al
hun vitaminen behouden, en vandaar ook dat het als een pesto gegeten wordt:
koud. Wel direct opdienen dus als de pasta klaar is, want het koelt snel af.
ZIE HET HELE RECEPT!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 grote mooie rijpe tomaten, of 6 kleinere. Tros- of Pomodori. (Het liefst natuurlijk bio, want ze worden rauw gegeten)
- 1 pak penne van goede kwaliteit (250 gr.)
- 2 tot 3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
- 2 tenen knoflook
- 30 gr. pijnboompitten
- 40 gr. geraspte parmezaanse kaas (voor erdoor)
- vlokken parmezaanse kaas (voor erover)
- verse peper uit de molen
- zeker 1 tl. zout
- 75 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook met wat zout (en olie, ook al zeggen veel mensen van niet, de pasta wordt daar veel losser van) en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de tomaten, ontdoe ze van hun pitjes en snijd ze in vieren.
- Snijd de knoflook in grove stukken en doe ze bij de tomaten
- Rits de blaadjes Rozemarijn los en voeg ze toe aan de andere ingrediënten, net als de geraspte parmezaanse kaas, de olijfolie, pijnboompitten, peper en zout.
- Mix alles met een staafmixer tot een gladde saus. Als het te dun wordt doe je er nog een beetje parmezaanse kaas bij.
- Vooral op smaak ingrediënten toe blijven voegen!!
Je kunt de pesto nu wegzetten of gelijk over de warme pasta schenken.
Net gegeten en helemaal top!
ReplyDeleteThe tomato pesto is beautiful! I've never made one like that before.
ReplyDeleteThank you! I like your site and recipes very much as well!
ReplyDeleteIk ga deze vanavond proberen lieverd! Comment volgt dus morgen! x
ReplyDelete