Avocado met olijfolie en soja
Avocado's zijn behalve ongelooflijk lekker, ook nog eens enorm gezond
en kunnen beschouwd worden als superfood. Ze zitten bomvol vezels, goede
vetzuren en vitaminen (B1, B2 en B6 die weer heel goed zijn om je concentratie
op pijl te houden en depressies tegen te gaan) en een hoge dosis kalium wat je
beschermt tegen hartfalen, hoge bloeddruk en beroertes. Een geweldige reden om
ze dus lekker vaak te eten.
Mijn kinderen zijn er gek op. De kleinste eet ze
't liefst zo, uit de schil, maar voor de rest van mijn gezin maak ik ons
bekende tussendoortje (óf voorgerecht) met olijfolie, sojasaus en verse
peper.
ZIE HET HELE RECEPT!
Zo maak je ze in een handomdraai:
Ingrediënten (4 personen)
2
rijpe avocado's
4 el sojasaus 4 el goede olijfolie
Verse peper uit de molen
Bereidingswijze
Snijd de avocado's door midden
Kerf ze in met een scherp mes (ruitpatroon van
ongeveer 1 cm)
Giet daar per avocado 1 el olijfolie en
1 el sojasaus over
Besprenkel met verse zwarte peper.
No comments:
Post a Comment