Monday, January 7, 2013

Avocado met olijfolie en soja


Avocado met olijfolie en soja


Avocado's zijn behalve ongelooflijk lekker, ook nog eens enorm gezond en kunnen beschouwd worden als superfood. Ze zitten bomvol vezels, goede vetzuren en vitaminen (B1, B2 en B6 die weer heel goed zijn om je concentratie op pijl te houden en depressies tegen te gaan) en een hoge dosis kalium wat je beschermt tegen hartfalen, hoge bloeddruk en beroertes. Een geweldige reden om ze dus lekker vaak te eten. 

Mijn kinderen zijn er gek op. De kleinste eet ze 't liefst zo, uit de schil, maar voor de rest van mijn gezin maak ik ons bekende tussendoortje (óf voorgerecht) met olijfolie, sojasaus en verse peper. 

ZIE HET HELE RECEPT!

 

Zo maak je ze in een handomdraai:  


Ingrediënten (4 personen)  

2 rijpe avocado's 
4 el sojasaus 4 el goede olijfolie 
Verse peper uit de molen  

Bereidingswijze 

Snijd de avocado's door midden 
Kerf ze in met een scherp mes (ruitpatroon van ongeveer 1 cm) 
Giet daar per avocado 1 el olijfolie en 
1 el sojasaus over 
Besprenkel met verse zwarte peper.





















No comments:

Post a Comment